Slik er dagene for meg nå. Med eller uten Borreliose og/eller ME

 

Mitt forrige innlegg sluttet med at jeg gledet meg til å begynne i jobb igjen. Jeg var i ganske "bra" form i nesten 1 år, ihvertfall i forhold til hvordan jeg hadde vært!  Jeg hadde veldig lite smerter i den perioden, men hadde en god del utmattelse fortsatt. Men jeg klarte å «fungere» i familien, og ble enig med fastlege og nav at jeg skulle prøve 20% jobb fra august 2012. Desverre «holdt» jeg bare i 3 uker.. siste uken bare gren jeg pga total utmattelse! Så dermed var det tilbake på 100% AAP.

 

I november (tror jeg det var - fortsatt hjernetåke) var jeg hos nevrologen på Haukeland, en ny lege denne gangen som mener at jeg ikke har eller har hatt Borrelia de siste 3 årene, men at det de fant i spinalvæsken min var rester etter en gammel Borreliose ?!
Så nå venter jeg på utredning for ME. Og har ventet altfor lenge, og jeg kommer nok ikke til før i mai/juni.  Vet ikke helt hva jeg tenker om en ME utredning, redd for at jeg har Borrelia fortsatt, men at det blir ignorert om jeg får ME diagnosen.

Nevrologen vil også sende meg til et ME senter på Nordås, for å lære meg å leve med ME. (dette sier han før jeg har fått diagnosen?!)

 

Jeg vurderer å få mikroskopiert blodet mitt, men vet for lite om det, og er usikker på om det er en god nok metode for å finne ut om jeg har borrelia eller ikke. Så vurderer litt frem og tilbake om det er verdt pengene, eller om det kanskje er noen andre lure diagnose tester jeg burde ta..!?Så her er jeg 8 mnd senere, mer utmattet enn på lenge, men uten de ekstreme smertene. Det kommer fortsatt noen stikkende smerter fortsatt, men sjelden og de forsvinner fort. Akkurat nå for tiden sover jeg 3-4 timer på formiddagene, og sliter meg ut av sengen når vekkerklokken har ringt en del ganger. Jeg sover før og etter aktiviteter. Men jeg klarer å være med ungene på fritidsaktiviteter, kjører de «overalt», klarer å handle og lage mat. Og jeg klarte å ha noen flotte dager i London med hele familien min (Men det er nok derfor jeg trenger så mye hvile nå, men turen var helt klart verdt det!)

Livet mitt er MYE mer tilfredstillende nå enn før jeg fikk antibiotika. Det kan ikke sammenlignes! Nå glemmer barna mine ofte at jeg er syk :) Og det er en glede i seg selv! 

 

 

 

2 kommentarer

28.04.2013 kl.10:35

Du er et fantastisk sterkt og fin menneske Elisabeth. Jeg håper du finner svar på hva som er årsaken til at du har det som du har. Jeg er utrolig glad for at jeg kjenner deg. Du er en inspirasjon for andre, og jeg blir i godt humør bara av å tenke på deg. Klem fra Helene :-)

Maria A Tveit

28.04.2013 kl.22:07

Hei Elisabeth. Kjenner jeg får vondt i hjertet av å lese hvor vanskelig ting har vert. Jeg visste ikke at det var så alvorlig. Håper inderlig at det går fremover. Husker deg som en eneste stor energiklump!! Full av moro...

Jeg vet litt om å være syk, og hvor vanskelig det er når en har familie en ikke greier å gjøre så mye som en ønsker for. For meg har det vert slik i snart fire år nå. Det er slitsomt. Ønsker deg alt godt fremover, Elisabeth.

Klemmer fra Maria

Skriv en ny kommentar

hits