Frisk med ikke friskemeldt

Blodprøvene er bekreftet negative for andre gang :) Dette vil i praksis si at jeg er frisk fra Borrelia!

Jeg har ingen smerter, utenom i musklaturen da.. men alle Borrelia smertene mine er vekke, jeg har en hverdag som er mye bedre.
Energien kommer sakte men sikkert tilbake, og jeg kan være i mye mer aktivitet uten å måtte sove i noen dager etterpå :)

Nå trener jeg Zumba en gang i uken, og foreløpig holder dette. Kjenner at jeg fortsatt blir veldig sliten og at det varer i noen dager etter trening. Samtidig så er det utrolig deilig å kunne bevege seg, svette og trene. Ikke lenge siden det var helt fysisk umulig!

En annen ting jeg også kan gjøre nå er å drikke vin i moderate mengder :) Godt å kunne nyte ett glass vin i ny og ne!

Jeg kjenner at jeg har ganske dårlig tålmodighet. Jeg vil helst bli friskmeldt med en gang, men kjenner jo det at kroppen og hode/hjertet ikke alltid er helt enige...  Nå må jeg ta meg tid til å bli helt frisk. jeg må trene meg opp fysisk, og immunforsvaret mitt må styrkes. Før disse tingene er på plass, så kan jeg desverre ikke gå tilbake til jobb.

Men jeg kjenner at jeg gleder meg til den dagen hvor jeg kan jobbe igjen. Samtidig så er det litt skummelt å skulle komme tilbake. Men er sikker på at det skumle forsvinner fort !

3 kommentarer

Arvid

25.04.2013 kl.12:50

Hei Elizabeth. Din historie minner veldig mye om min. Jeg er i antibiotikabehandling på 4. måned nå. Har det mye bedre, men er langt fra "normal". Er veldig spent på om det virker på lang sikt og vil fryktelig gjerne vite, hvordan det går med deg her 2½ år etter at du ble testet "frisk". Håper å høre fra deg. Tusen takk. Mvh /arvid

eleegro

28.04.2013 kl.00:52

Arvid: jeg gikk på Doksy200 mg i 9-10 mnd, de siste to ukene med Flagyl 800mg også. Var ferdig med Antibiotika i september 2011. Deretter var jeg i ganske bra form i nesten 1 år. Jeg hadde veldig lite smerter i den perioden, men hadde en god del utmattelse fortsatt. Men jeg klarte å «fungere» i familien, og ble enig med fastlege og nav at jeg skulle prøve 20% jobb fra august 2012. Jeg «holdt» i 3 uker.. siste uken bare gren jeg pga total utmattelse! Så dermed var det tilbake på 100% AAP. Så her er jeg 8 mnd senere, mer utmattet enn på veldig lenge, men uten de ekstreme smertene. Det kommer fortsatt noen stikkende smerter fortsatt, men sjelden og de forsvinner fort. Akkurat nå for tiden sover jeg 3-4 timer på formiddagene, og sliter meg ut av sengen når vekkerklokken har ringt en del ganger. Men jeg klarer å være med ungene på fritidsaktiviteter, kjører de «overalt», klarer å handle og lage mat. Men jeg gjør lite ellers i huset. Så livet mitt dreier seg mye rundt familien min, og jeg velger å stekke strikken litt langt innimellom for å ta del i deres liv også.

Jeg har hatt en ny time hos nevrologen på haukeland, en ny lege denne gangen som mener at jeg ikke har eller har hatt borrelia de siste 3 årene, men at det de fant i spinalvæsken min var rester etter en gammel borrelia?! Så nå venter jeg på utredning for ME. Ble lovet at jeg skulle komme raskt til, dette var i november? (tror jeg ? fortsatt hjernetåke!) Har blitt lovet å få time i april, men det blir nok i hvert fall mai/juni før jeg kommer til.
Nevrologen vil også sende meg til et ME senter på Nordås, for å lære meg å leve med ME. (dette sier han før jeg har fått diagnosen?!)

Vurderer å få mikroskopert blodet mitt, men vet for lite om det, og er usikker på om det er en god nok metode for å finne ut om jeg har borrelia eller ikke.

Så desverre må jeg si at jeg har ikke blitt frisk, men jeg har en bedre livskvalitet enn før jeg begynte på antibiotikaen.

Arvid

29.04.2013 kl.16:18

Hei Elizabeth. Takk for tilbakemelding. Jeg har erkjent at vi er nødt til selv å bli eksperter for å komme over dette her og i den process er vitendeling, som du og andre gjør via blogs, foruminnlegg mv. uundværlig, så tusen takk for det og bli endelig ved med det :-) Mht. mikroskopering har noen norske forskere nettop publicert en interessant artikel om mikroskopering: http://www.biomedicalreports.org/index.php?journal=bbr&page=article&op=view&path%5B%5D=98 Kjenner du til noen steder i Norge, hvor man kan få foretatt mikroskopering? Mvh /arvid

Skriv en ny kommentar

hits