meninger om mat, kosthold og meg selv...

Alternativ damen min, som jeg kaller henne, har anbefalt meg å gå på en glutenfri,melkefri, fruktfri, sukkerfri osvosvosv kur. Hun mener at noe av grunnen til at jeg har smerter, tretthet, søvnløshet osvosvosv kan komme av kosten min.

Kosten min er som de fleste andres vil jeg tro. Noe sunt og noe usunt. Noe hjemmelaget og noe junk food.

 • Legen min mener at jeg har et godt opptak av vitaminer og mineraler, det mener ikke alternativ damen.
 • legen mener at jeg ikke viser tegn til å være allergisk / intolerant mot gluten, melk osv, men alternatvidamen min mener at det er mange tegn til at tarmene mine ikke tåler kosten min.
 • legen min mener at det er lurt å ta antibiotika, det er jeg ikke helt sikker på at alternativdamen mener.
 • flesteparten på en facebook side jeg er medlem av (en side for oss med ulike sykdommer, symptomer osv...)mener at jeg bør prøve glutenfri, melkefri osv
 • alle på et forum for borreliose mener at jeg bør høre med legen min, ta flere tester før jeg begynner med en kostholdskur
   
 • HVA MENER JEG???
 • jeg mener at det er riktig å ta antibiotika nå
 • jeg mener at jeg må kutte ned på sukker. Jeg merket stor forskjell for ett år siden da jeg testet noen uker uten sjokolade....
 • jeg mener at jeg ikke trenger mere negativitet i livet mitt. Og her må jeg påpeke at jeg har ikke så mye negativitet i dag heller. Det er kun sykdoms tilstanden som er negativ. utover det, har jeg det flott!
 • jeg lurer på om alt dette snakket om kostholds endring gjør at jeg stresser mere, og dermed faktisk ikke har hatt en eneste dag uten KRAFTIG hodepine denne uken
 • jeg lurer på HVA jeg skal gjøre???

                

Hva mener DU????

Har DU noen erfaringer, tanker, betraktninger, råd å dele med meg?

For JEG vil gjerne vite hva DU syns?

6 kommentarer

03.04.2011 kl.01:15

Jeg mener du skal høre på legen din. Kutt gjerne ned på sukker(som påskeegg he he)og fett, men ha et normalt kosthold.Tving deg ut på tur(be din mor med!) og ta en Ibux og Paracet hvis du har hodepine.

Elizabeth

03.04.2011 kl.01:30

Var dette fra min mor mon tro, som egentlig må kjøpe påske egg til meg :)

03.04.2011 kl.09:43

Jeg mener du skal høre på både lege og alternativ damen. Det er vel bare til å prøve over en periode å endre kostholdet, om du føler deg bedre - så vet du at dette er noe for deg. Man kan bare få vite hva som er bra ikke bra ved å prøve, endre på ting. I dette tilfelle, ville jeg helt klart endret på kostholdet. I dagens samfunn / kosthold er det alt for mye sukker og karbohydrater. Jeg ser ikke noe negativt i det heletatt ved å endre litt på kostholdet. Da kan du få svar.

Ellers anbefaler jeg Oddbjørgs Naturmedisinske Klinikk - http://www.helsesjekken.no/ - Fantastisk dame, som har hjelpt meg på beina, etter lang sykdomm!!

Vibeke

03.04.2011 kl.11:00

Jeg er jo naturmedisner (og sykepleier) så mener dermed at det hadde vært lurt å kutte på det som enklest å kutte først. Å legge om til glutenfritt kosthold tar litt mer tid og planlegging. Men å kutte på sukker og kabohydrater. Bytte ut et brødmåltiod om dagen med grønnsaker, salar, kylling e.l så har du gjort mye. Men tror jeg kunne tatt en lang avhandling om dette! Min mellomste er satt på glutenfrikost og har gått på det i 4 år og er veldig mye bedre! :)

Tove Linn

05.04.2011 kl.14:45

Jeg synst du skal prøve å gjøre det du selv mener du har kapasitet og forutsetning for å gjennomføre over lang tid. Å hoppe på noen kur som du selv ikke har troen på eller tror du ikke klarer å gjennomføre kommer det ikke noe positiv ut av. Det er flott at du søker utover for råd og tips. Ta de med deg men til slutt så er det du som må kjenne etter på hva du selv tror er rett for deg og din kropp. Hva kan Elizabeth få ut av dette ? Hva er det kroppen til Elizabeth prøver å fortelle ?

Kjenn etter magefølelsen og følg den, men husk " no guts no glory " (o:

Elizabeth

05.04.2011 kl.23:50

Da har jeg tatt en avgjørelse, basert på tips, råd, erfaringer og egen magefølelse :)

Jeg skal kutte ned så mye på sukker som jeg kan, uten å bli fanatisk! og skal prøve å kutte litt på de raske karbohydratene, samt spise mer grønnsaker og grove produkter. Dette er noe som jeg kan klare i hverdagen, uten at det går for mye ut over humøret mitt.

Skriv en ny kommentar

hits